فایل word مقاله تاثير نوع و مقادير کود آلي بر خصوصيات فيزيکي و شيميايي خاک و عملکرد برگ سبز چاي

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل word مقاله تاثير نوع و مقادير کود آلي بر خصوصيات فيزيکي و شيميايي خاک و عملکرد برگ سبز چاي :

محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران

تعداد صفحات:2

نویسنده(ها):

احمد شیرین فکر – عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان
علی فاطمی چوکامی – عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان
بهروز علی نقی پور – کارشناس خاکشناسی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان
زینب کشاورزی – کاردان آزمایشگاه , بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان

چکیده:

استفاده از کودهای آلی و ضایعات کشاورزی , صنعتی و یا شهری می تواند جایگزینی برای کودهای شیمیایی شده و یا مکملی برای آنها باشد . کودهای آلی به لحاظ منشا و خواص فیزیکی و شیمیایی خود می توانند اثرات متفاوتی بر روی حاصلخیزی خاک و عملکرد محصول ( برگ سبز چای ) داشته باشند . منابع کودهای آلی متنوع و بستگی به کشاورزی و صنایع هر منطقه دارد . به عنوان مثال در ایران باگاس نیشکر, کود دامی, کود ماکیان, ملاس چغندر قند, ضایعات بستر قارچ به وفور یافت می شوند استان گیلان نیز از این حیث غنی بوده و علاوه بر کودهای دامی و
ماکیان دارای منابعی مثل ضایعات کارخانجات چای سازی , ضایعات کارخانجات چوکا, سبوس برنج , بقایای هرس باغاتچای, خاک اره, کاه و کلش برنج, آزولا, پوست درختان حاصل از صنایع چوب ( الوار سازی ) می باشد , کههریک از آنها می تواند به عنوان کود آلی در باغ های چای استفاده شوند . از مزایای کود های آلی افزایش عملکرد محصول چای می باشد بطوری که در خاک های مناطق چایکاری بنگلادش استفاده از کودهای آلی سبب افزایش عملکرد محصول چای شده است [.4] تک کشتی بودن چای سبب تخلیه و تحلیل غنای مواد غذایی خاک شده که برای رفع این مشکل از کودهای آلی بخصوص بقایای هرس و ضایعات کارخانجات چای سازی, بدلیل نداشتن هزینه های اولیه و حمل و نقل استفاده می شود . از دیگر مواد و ضایعاتی که در باغ های چای دنیا استفاده می شود علف های داخل باغ های چای , کود سبز , پوشال برنج, برگ های خزان شده درختان سایه بان و خاک اره را می توان نام برد [.7] هدف از این تحقیق استفاده از منابع کودهای آلی و بررسی تاثیرمتقابل نوع × مقدار آن ها بر خواص فیزیکوشیمیایی خاک و عملکرد برگ سبز چای می باشد

لینک کمکی